REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajský Pad Thai

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýžové nudle smažené se zeleninou.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
500 grýžových nudlí (1 balení)
50 gmrkve
50 gfazolových lusků
50 gčínského zelí
20 garašídů
2 ksvajíčka
1 ksvětší cibule
palmový olej (kokosový, mangový)
sojová omáčka
třtinový cukr
sůl

Postup:

1. Rýžové nudle ponoříme v sítku do vroucí vody a vaříme cca 5 minut (dle návodu) 2. Nakrájíme veškerou zeleninu na malé kousky a ty povaříme v horké vodě cca 10 minut, pak necháme dobře okapat
3. Palmový (mangový nebo kokosový) olej rozehřejeme na pánvičce a přidáme třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat
4. Okapané nudle zprudka orestujeme společně se zeleninou
5. Přidáme sojovou omáčku, vajíčka, arašídy, opatrně promícháme a pak hned podáváme.

Doporučení:

Můžeme přidat i na drobné kousky nakrájené kuřecí nebo vepřové maso, které orestujeme dozlatova na pánvičce po zkaramelizování cukru.

Poznámka:

Zeleninu lze libovolně měnit dle chutí či stavu ledničky. Výborná je např. kukuřice, petržel … a nakonec třeba houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy