REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s konzervou tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě, majonézou a dalšími ingrediencemi, salát servírovaný ozdobený nastrouhaným sýrem, paprikou a kolečky citrónu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gtěstovin
100 gjarní cibulky nebo tenkého pórku
80 gmajonézy
4 ksmalé konzervy tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě
vegeta
voda
pepř
sůl
nastrouhaný tvrdý sýr, kolečka citrónu a paprika na ozdobu

Postup:

1. Do horké, mírně osolené vody, dáme vařit těstoviny a po cca 15 minutách je řádně propereme ve vlažné vodě (držíme se návodu na obalu), necháme důkladně okapat
2. Těstovinu vložíme do větší mísy a přidáme majonézu, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku nebo tenký pórek, vše řádně promícháme
3. Salátový základ osolíme, okořeníme pepřem a vegetou, nakonec do něj zamícháme konzervy tuňáka i s nálevem
4. Na talíře rozdělíme směs z mísy a jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným sýrem, paprikou a kolečky citrónu.

Doporučení:

Salát lze doplnit o čerstvou zeleninu, například můžeme přidat okurky, cherry rajčátka …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy