REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý tuňákový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených brambor, fazolek, cherry rajčátek, tuňáka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
650 gmalých nových brambor
200 gzelených fazolek
175 gtuňáka v olivovém oleji
4 lžíceolivového oleje
2 lžícebazalkového pesta
2 hrstibaby špenátu
8 kscherry rajčat
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, dáme do vroucí vody a vaříme 15 minut doměkka, na poslední 3 minuty přidáme očištěné fazolky, pak scedíme, osušíme a brambory nakrájíme na plátky
2. Mezitím smícháme bazalkové pesto s olivovým olejem a tuňáka necháme okapat, pak ho vidličkou rozdělíme na jednotlivé kousky
3. Do salátové mísy dáme uvařené brambory i fazolky, přisypeme špenát (ohřeje se od brambor i fazolek), osolíme a opepříme
4. Vmícháme přepůlená cherry rajčata, tuňáka a pokapeme olejem s pestem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy