REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na pravou italskou pizzu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravila Andrea Ena, šéfkuchař restaurace “U Itala”. Více receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz


Ingredience:
1 kghladké mouky 00
20 gsoli
10 gdroždí
600 ml(vlažné) vody
1 polévková lžíceextra panenského oleje
1 polévková lžíceslunečnicového oleje

Postup:
  1. Z droždí a vody si uděláme kvásek a necháme vykynout na teplém místě. Do kuchyňského robota (např. KitchenAid) dáme mouku, přidáme kvásek a začneme míchat. Postupně přidáme olej a na závěr sůl. Mícháme ještě cca 5 minut (maximálně však 20) ​​a stroj zastavíme.
  2. Těsto necháme ležet ještě alespoň 5 minut ve stroji. Následně těsto vyjmeme, dáme na stůl, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme hodinu kynout.
  3. Po hodině si můžeme těsto rozdělit na 250 g kousky a vytvořit z nich kuličku – italský výraz pro tento tvar je “pallini”. Těsto necháme ještě cca dvě hodiny odpočívat stále pod vlhkou utěrkou.
  4. Troubu si nastavíme na nejvyšší možnou teplotu, což je zhruba okolo 300 stupňů.
  5. Připravíme si rajčatovou omáčku, kterou dochutíme solí, bazalkou a kapkou extra panenského olivového oleje.
  6. Navrch poklademe obložení podle chuti a můžeme začít péct. Čím teplejší troubu máme, tím bude pizza rychleji upečená.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy