REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na pravou italskou pizzu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravila Andrea Ena, šéfkuchař restaurace “U Itala”. Více receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz


Ingredience:
1 kghladké mouky 00
20 gsoli
10 gdroždí
600 ml(vlažné) vody
1 polévková lžíceextra panenského oleje
1 polévková lžíceslunečnicového oleje

Postup:
  1. Z droždí a vody si uděláme kvásek a necháme vykynout na teplém místě. Do kuchyňského robota (např. KitchenAid) dáme mouku, přidáme kvásek a začneme míchat. Postupně přidáme olej a na závěr sůl. Mícháme ještě cca 5 minut (maximálně však 20) ​​a stroj zastavíme.
  2. Těsto necháme ležet ještě alespoň 5 minut ve stroji. Následně těsto vyjmeme, dáme na stůl, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme hodinu kynout.
  3. Po hodině si můžeme těsto rozdělit na 250 g kousky a vytvořit z nich kuličku – italský výraz pro tento tvar je “pallini”. Těsto necháme ještě cca dvě hodiny odpočívat stále pod vlhkou utěrkou.
  4. Troubu si nastavíme na nejvyšší možnou teplotu, což je zhruba okolo 300 stupňů.
  5. Připravíme si rajčatovou omáčku, kterou dochutíme solí, bazalkou a kapkou extra panenského olivového oleje.
  6. Navrch poklademe obložení podle chuti a můžeme začít péct. Čím teplejší troubu máme, tím bude pizza rychleji upečená.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy