REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na bramborové knedlíky nebo rolády

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto vhodné na bramborové knedlíky nebo plněné bramborové rolády.


Ingredience:
700 gnastrouhaných vařených brambor
250 ghrubé mouky
2-3 ksvejce
1 lžičkasoli
voda na uvaření

Postup:

1. Brambory uvaříme nejlépe den předem, druhý den pak vychladlé oloupeme a nastrouháme
2. K bramborám přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře vše propracujeme na tužší těsto
3. Těsto dále zpracováváme dle příslušných receptů.

Příklady:
Na bramborové knedlíky obvykle z hotového těsta na vále, poprášeném moukou, vyválíme 1 cm silný plát, z kterého vyřízneme čtverce asi 10 cm velké, ty pak plníme různými náplněmi a tvoříme knedlíky, které vkládáme do vařící vody, vytahujeme je, až začnou plavat.

V případě přípravy bramborové rolády těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5 cm silnou, kterou potřeme různými náplněmi, placku srolujeme do tvaru rolády, tu zabalíme do čisté hadrové utěrky a okraje zajistíme provázky, vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 7-8 minut z každé strany, po uvaření roládu vymotáme z utěrky a nakrájíme ji na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy