REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na bramborové halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní těsto na halušky z nastrouhaných brambor, hladké a hrubé mouky, vejce a soli.


Ingredience:
800 gbrambor
200 ghladké mouky
200 ghrubé mouky
1 ksvejce
sůl
mírně osolená voda na uvaření halušek

Postup:
  1. Brambory naškrábeme, nastrouháme, přidáme obě mouky, vejce a sůl
  2. Vypracujeme těsto
  3. Dáme vařit mírně osolenou vodu do které potom přes sýtko s velkými oky cedíme haulšky, nemáme-li sítko, z prkénka odkrajujeme kousky těsta a házíme je do vody, ale je to dost zdlouhavé
  4. Až vyplavou jsou hotové, dále je využijeme dle příslušných receptur.
Doporučení:

V obchodech se dá koupit přímo sítko nebo struhadlo na halušky!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy