REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na pláty těsta používané při výrobě lasagní.


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvajec
3 lžičkyoleje
0,5 lžičkysoli
voda

Postup:

1. Na 300 gramů hladké mouky přidáme 0,5 lžičky soli, 3 ks vajec, tři čajové lžičky oleje
2. Pokud je konzistence tužší, lze přilít i trochu vody
3. Těsto musíme důkladně propracovat rukama nebo ještě lépe v hnětači
4. Vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout
5. Těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy
6. Pak pláty těsta bez vaření ihned vkládáme do formy a prokládáme náplněmi dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy