Poměrně na přípravu náročné těstoviny. Kolečka plněná masovou nebo jinou směsí, přehnutá na polovinu, zatočená kolem prstu a uvařená v mírně osolené vodě.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
3 ks | vejce |
1 dl | vlažné vody |
špetka soli | |
hladká mouka na pomoučení válu | |
masová nebo jiná směs na náplň |
Postup:
1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Těsto vyválíme na placku a necháme asi 20 minut schnout
5. Sklenici (jejíž okraje vždy namočíme ve vodě) vykrajujeme kolečka, do jejichž středu klademe masovou nebo jinou náplň, těsto přehneme na polovinu, okraje přitiskneme k sobě, těsto otočíme kolem prstu a jeho okraje znovu přitiskneme k sobě
6. Malé tortellini vaříme 20 minut v mírně osolené vodě.
Masovou směs připravíme jednoduchým orestováním sekané na cibulovém základě. Zeleninovou směs vyrobíme rovněž orestováním zeleniny (paprik, rajčat) na rozpáleném oleji.