REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortellini

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poměrně na přípravu náročné těstoviny. Kolečka plněná masovou nebo jinou směsí, přehnutá na polovinu, zatočená kolem prstu a uvařená v mírně osolené vodě.


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvejce
1 dlvlažné vody
špetka soli
hladká mouka na pomoučení válu
masová nebo jiná směs na náplň

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Těsto vyválíme na placku a necháme asi 20 minut schnout
5. Sklenici (jejíž okraje vždy namočíme ve vodě) vykrajujeme kolečka, do jejichž středu klademe masovou nebo jinou náplň, těsto přehneme na polovinu, okraje přitiskneme k sobě, těsto otočíme kolem prstu a jeho okraje znovu přitiskneme k sobě
6. Malé tortellini vaříme 20 minut v mírně osolené vodě.

Doporučení:

Masovou směs připravíme jednoduchým orestováním sekané na cibulovém základě. Zeleninovou směs vyrobíme rovněž orestováním zeleniny (paprik, rajčat) na rozpáleném oleji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy