REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Taštičky plněné masovou fáší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné masovou směsí s česnekem, vejci a majoránkou.


Ingredience:
Na 15 kousků:
150 gmletého masa
350 glistového těsta
1 ksvejce
3 ksstroužků česneku
1 lžičkasušené majoránky
mletý pepř
sladká paprika
hladká mouka na pomoučení válu
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme masovou směs, promícháme mleté maso a koření společně se sladkou paprikou a rozdrceným česnekem
2. Nakonec přidáme sušenou majoránku, osolíme a vše ještě dobře promícháme
3. Na moukou posypaném válu rozválíme listové těsto
4. Tvořítkem pak vykrajujeme jednotlivá kolečka (ovály)
5. Ochucenou masovou směs po lžičkách dáváme na jednotlivé výřezy z listového těsta
6. Okraje přeložíme, přitiskneme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 200 °C asi 10 minut, dozlatova.

Doporučení:

Z listového těsta můžeme vyrábět různé tvary, ideální je však použít tvořítko, které zaručí pravidelnost a úhlednost taštičekTato tvořítka jsou různých velikostí, ale pro všechna platí, že vroubkovaný okraj je dobré před použitím namočit, těsto se vám na něj potom nebude lepit.

Poznámka:

Těsto můžeme dát také během přípravy jednotlivých kousků zchladit do lednice, aby tuk netál a s těstem se lépe pracovalo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy