REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky švýcarské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto chlebíčky se zvlášť hodí k čaji a k vínu.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 ksobdélníkových topinek z bílého chleba
100 gtenkých plátků anglické slaniny
100 gtaveného sýra
30 gmásla
5 gzelené petržele
5 gpažitky
5 gkapar
konzervované zelené olivy
ředkvičky
sůl

Postup:

1. Připravené krajíčky bílého chleba narovnáme na horký suchý plech a rychle je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, místo plechu je můžeme také péci na elektrickém opékači
2. Tavený sýr rozetřeme s máslem, přidáme k němu nadrobno nasekanou zelenou petržel, pažitku a kapary, osolíme, okořeníme mletou paprikou a dobře promícháme
3. Nakrájenou anglickou slaninu na pánvi ve vlastním tuku orestujeme do zlatohněda
4. Připravené horké topinky potřeme utřeným bylinkovým sýrem, obložíme horkou opraženou slaninou, ozdobíme tulipány z ředkviček a na plátky nakrájenými olivami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy