Tyto chlebíčky se zvlášť hodí k čaji a k vínu.
Ingredience:
Pro 6 osob: | |
12 ks | obdélníkových topinek z bílého chleba |
100 g | tenkých plátků anglické slaniny |
100 g | taveného sýra |
30 g | másla |
5 g | zelené petržele |
5 g | pažitky |
5 g | kapar |
konzervované zelené olivy | |
ředkvičky | |
sůl |
Postup:
1. Připravené krajíčky bílého chleba narovnáme na horký suchý plech a rychle je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, místo plechu je můžeme také péci na elektrickém opékači
2. Tavený sýr rozetřeme s máslem, přidáme k němu nadrobno nasekanou zelenou petržel, pažitku a kapary, osolíme, okořeníme mletou paprikou a dobře promícháme
3. Nakrájenou anglickou slaninu na pánvi ve vlastním tuku orestujeme do zlatohněda
4. Připravené horké topinky potřeme utřeným bylinkovým sýrem, obložíme horkou opraženou slaninou, ozdobíme tulipány z ředkviček a na plátky nakrájenými olivami.