REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky se zvěřinovým hašé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze zbytků pečeně ze zvěřiny připravená chutná pomazánka podávaná na topinkách.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 ksčtvercových topinek z bílého chleba
400 gzbytků pečeně ze zvěřiny (ze zajíce, z bažanta, ze srnce)
40 gsádla
20 gcibule
5 gkapar
1/10 lsmetany
mletý pepř
zelená petržel
trochu brusinkového kompotu
sůl
máslo na opečení topinek

Postup:

1. Připravené krajíčky bílého chleba po obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova
2. V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní na masovém strojku umleté maso ze zvěřiny, na jemno rozsekané kapary, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme
3. Připravenou směsí tlustě potřeme již hotové horké topinky
4. Střed pomazánky lžičkou trochu prohloubíme, do důlku dáme brusinky a ozdobíme zelenou petrželí.

Doporučení:

– Obměna: Chlebíčky potřené zvěřinovým hašé můžeme také polít hustou římskou omáčkou (brusinky pak vynecháme).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy