REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá sardelová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka ze sardelek nebo sardelové pasty a cibulové jíšky.


Ingredience:
60 ghladké mouky
50 gtuku
20 gmásla
1 ksvelké cibule
3 kssardele nebo sardelové pasty
1 lvody
1 lžičkusušené petrželky
sůl

Postup:

1. Na kostičky nakrájíme oloupanou cibuli
2. Orestujeme ji na tuku, až nám zesklovatí, pak přidáme mouku a za stálého míchání chvíli restujeme
3. Zalijeme vodou a za stálého prošlehávání metličkou chvíli (10 minut) provaříme
4. Omáčku prolisujeme přes cedník, přidáme do ní sardele nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, mírně provaříme a přikořeníme petrželkou.

Doporučení:

Omáčku můžeme zjemnit třemi lžícemi sladké smetany.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy