REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí závitky se šunkou a šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné šunkou a šalvějí, dušené s šalotkou, červeným vínem, rajčatovým pyré doměkka.


Ingredience:
8 kstenkých telecích řízků
8 ksplátků šunky
2 ksstroužků česneku
1/4 lčerveného vína
3 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžičkysušeného tymiánu
1 krabičkarajčatového pyré
200 gšalotky
snítka šalvěje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Šalvěj omyjeme, osušíme a otrháme lístky
2. Telecí řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, tence potřeme rajským protlakem, přidáme několik šalvějových lístků, plátek šunky, posypeme tymiánem, zavineme a upevníme párátkem
3. Na rozehřátém oleji závitky opečeme ze všech stran, přilijeme červené víno a odkryté asi 5 minut povaříme
4. Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na drobno, přidáme k závitkům, vmícháme rajčatové pyré, dochutíme solí i pepřem a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 25 minut)
5. Při podávání ozdobíme lístky šalvěje a podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy