REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky s pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kýta nakrájená na plátky, okořeněná a podušená doměkka s omáčkou ze žampionů, kopru, smetany a brandy.


Ingredience:
800 gtelecí kýty
300 gžampionů
250 mlzeleninového vývaru
250 mlsmetany
1 svazečekkopru
1 lžícebrandy
2 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
1 lžičkakari koření
špetka šafránu
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozehřátém másle po obou stranách maso opečeme, přidáme kari koření, jen krátce orestujeme, aby koření nezhořklo, podlijeme vývarem, dochutíme špetkou šafránu a pod pokličkou zvolna dusíme do poloměkka
3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opláchnutý, okapaný kopr nasekáme nadrobno
4. Jakmile bude maso skoro měkké, přilijeme smetanu, brandy, přidáme nakrájené žampiony, nasekaný kopr, zlehka promícháme, dochutíme solí, pepřem a pokrm dodusíme doměkka.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené široké nudle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy