Telecí maso nakrájené na plátky, plněné řapíkatým celerem, nastrouhaným jablkem a medem, zabalené do závitků a podušené doměkka.
Ingredience:
600 g | telecí kýty |
50 g | másla |
20 g | rozinek |
20 g | mandlí |
2 lžíce | medu |
2 ks | řapíků celeru |
1 ks | jablka |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou telecí kýtu nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme. osolíme a opepříme
2. Řapíkatý celer dobře opláchneme, nakrájíme na nudličky a omyté, osušené, jádřince zbavené jablko nastrouháme nahrubo i se slupkou
3. Na každý plátek masa rozložíme nudličky celeru, nastrouhané jablko, zakapeme lžící medu, zabalíme, upevníme párátkem a na rozehřátém másle s olejem zprudka ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody, přidáme zbylou lžíci medu a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka
4. Do šťávy nakonec přisypeme omyté rozinky, nasekané mandle, vše promícháme a prohřejeme.
Podáváme s dušenou rýží.