REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí závitky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené plátky telecích řízků, naplněné parmskou šunkou a lístkami šalvěje, zatočené do tvaru závitků.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kstelecí řízky (po 150 g)
8 kslistů šalvěje
4 ksplátky parmské šunky
1 ksstroužek česneku
2 lžíceolivového oleje
250 mlhovězího vývaru
80 mlbílého vína
50 gmásla
mletý pepř
voda
sůl
bylinky na ozdobení

Postup:

1. Telecí řízky opatrně rozkrojíme, po obou stranách naklepeme na tenké plátky, potřeme je stroužkem česneku utřeným se solí a posypeme mletý pepřem
2. Na každý plátek masa položíme po plátku parmské šunky a dvou lístků šalvěje, řízky srolujeme do závitků, zajistíme párátky a lehce osolíme
3. Na větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a závitky ze všech stran opečeme, potom je podlijeme hovězím vývarem a zaklopené dusíme, na mírném ohni, doměkka, tedy asi 20 minut
4. Hotové závitky vytáhneme a uchováme v teple, šťávu necháme přejít varem, přilijeme bílé víno, závitky vložíme zpět do omáčky a necháme už jen krátce prohřát
5. Jednotlivém porce zdobíme čerstvými bylinkami.

Doporučení:

Telecí závitky servírujeme s různě upravenými brambory a například grilovanou zeleninou (rajčaty, cuketami, paprikou …)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy