Dušené telecí maso se zeleninou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | telecích plátků |
1 ks | malé mrkve |
60 g | másla |
1 dl | bílého vína |
1 lžička | rajčatového protlaku |
kousek celeru | |
kousek cibule | |
kousek bobkového listu | |
hladká mouka | |
sůl |
Postup:
1. Telecí plátky naklepeme, osolíme a poklademe jemnými nudličkami mrkve a celeru
2. Pak je pevně stočíme, upevníme jehlami na závitky (ovážeme bílou nití), posypeme hladkou moukou a osmahneme na rozehřátém kousku másla
3. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle, posypeme lžičkou hladké mouky, po zpěnění zalijeme několika lžícemi vody, vínem a dobře rozmícháme
4. Do tohoto základu přidáme závitky, rajčatový protlak, bobkový list, sůl a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.