REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky se šunkou po římsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plátky se šunkou a lístky šalvěje, orestované a pak podušené ve vlastní šťávě.


Ingredience:
Suroviny pro 2 osoby:
4 ksmalých telecích řízků
4 kslístků šalvěje
2 kstenkých plátků šunky
3 lžícevody (bílého vína)
mletý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Telecí řízky po obvodu nařízneme mělkými zářezy, hodně rozklepeme
2. Maso pak osolíme, opepříme, poklademe půlkami plátků šunky, lístky šalvěje a vše spojíme jehlami na závitky
3. Na rozehřátém másle řízečky orestujeme a to po obou stranách, podlijeme je vodou (vínem) a na malém plaménku dusíme pod pokličkou 10-15 minut, až jsou řízky měkké
4. Přendáme je na talíře, jehly odstraníme, do šťávy přidáme kousek másla a po zahřátí nalijeme pod řízky.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo vařená rýže a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy