Libové a lehce stravitelné. Pro tyto přednosti je telecí maso vhodné například jako dětská nebo dietní strava. Zpestřit jídelníček si jím ale může bezpochyby kdokoliv. I když má jeho příprava svá specifika, rozhodně není důvod se ho obávat. Na grilu máte telecí steak navíc hotový během pár minut a sami se přesvědčíte, že zkrátka stojí za to.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky bio telecích steaků |
2 ks | stroužky bio česneku |
100 ml | bio olivového oleje |
bio rozmarýn | |
bio tymián | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu: v míse smíchejte olivový olej, sůl, pepř a nasekané bylinky. Vmíchejte 2 prolisované stroužky česneku a směs dobře promíchejte.
- Maso nechte marinovat minimálně jednu hodinu.
- Poté steaky grilujte na rozpáleném grilu z každé strany přibližně 5–6 minut (přesný čas závisí na tloušťce masa).
Pro bio telecí maso, ale i mnohé další dobroty v bio kvalitě, vyrazte například na Horňáckou farmu do Hrubé Vrbky. Více informací zde.
Poznámka:Recept k článku: Dejte grilování nový rozměr a vsaďte na mladé maso!