Telecí steaky zprudka opečené na pánvi, servírované spolu s restovanou zeleninou, v tomto případě s cherry rajčátky a předvařeným chřestem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | telecí steaky tak 2 cm silné |
pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
3-4 ks | stroužky česneku |
1-2 hrsti | nasekaných listů čerstvých bylinek |
1 dcl | olivového oleje |
Na chřest a cherry rajčátka: | |
8 ks | cherry rajčátek |
1 svazek | chřestu |
citronová šťáva | |
máslo | |
cukr | |
sůl |
Postup:
- Telecí steaky osolíme, okořeníme pepřem, pak naložíme do marinády připravené z olivového oleje, nasekaných bylinek a prolisovaných stroužků česneku, necháme nejméně 1 hodinu marinovat, ale klidně i déle
- Připravíme si chřest; chřest vkládáme do vařící vody a podle tloušťky pazochů vaříme bílý chřest 7-9 minut, zelený chřest 3-5 minut, vodu, ve které se chřest bude vařit, osolíme, osladíme, přidáme citronovou šťávu a lžičku másla
- Na tuku zprudka orestujeme marinované telecí steaky tak 4 minuty z každé strany, vyjmeme je a udržujeme teplé
- Na pánev po mase přidáme máslo, necháme ho rozpustit, vložíme cherry rajčata a po chvíli i uvařený, důkaldně okapaný chřest, osolíme, okořeníme pepřem, chvíle vše restujeme, občas zamícháme
- Steaky servírujeme s restovanou zeleninou a například s různě upravenými brambory.