REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí steaky s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované steaky, potřené marinádou z hořčice s máslem, estragonu a petrželky.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
12 kskloboučků žampiónů
4 kstelecích steaků (2 cm silné)
3 kspřepuštěného másla
2 lžícemalé jarní cibulky
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícenasekané petrželky
1 lžičkasušeného estragonu (kerblíku)
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Cibulky opereme, očistíme a jemně nasekáme
2. Hlavičky žampiónů omyjeme a očistíme
3. Jednu polévkovou lžíci přepuštěného másla rozehřejeme v malém hrnečku a 3 minuty na něm dusíme nasekanou cibulku doměkka
4. Odstavíme, cibulku přendáme do misky, smícháme ji s hořčicí, estragonem a petrželkou
5. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme, nařízneme a na jedné straně je stejnoměrně potřeme polovinou připravené směsi koření
6. Ve velké pánvi rozehřejeme zbylé máslo a vložíme na něj plátky masa namazanou stranou dolů
7. Houby přidáme na pánev vedle masa a na mírném ohni vše asi 4 minuty restujeme
8. Během této doby potřeme horní plochu steaků zbylou kořenovou směsí, pak maso i houby obrátíme a také 4 minuty opékáme po druhé straně
9. Hotové steaky upravíme i s houbami na připravené talíře a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy