Telecí plátky pokladené mletým vepřovým masem, stočené do roládek, upečené doměkka s cibulí a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
400 g | telecí kýty |
250 g | vepřového mletého masa |
3 lžíce | rajského protlaku |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | nasekané kudrnky |
200 ml | bílého vína |
200 ml | vývaru |
2 ks | středně velké cibule |
2 ks | šalotky |
1 ks | vejce |
1 ks | snítky tymiánu |
1 ks | snítky šalvěje |
špetka sušené majoránky | |
špetka mletého pepře | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na 8 stejně velkých plátků, po obou stranách je zlehka naklepeme, osolíme a rozložíme na pracovní desku
2. Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nasekanou kudrnkou, tymiánem, šalvějí, oloupanou, na jemno nakrájenou šalotkou, přidáme rozklepnuté vejce, špetku mletého pepře, sůl a důkladně vše promícháme
3. Připravenou směsí potřeme plátky masa, opatrně stočíme do závitků, převážeme nití nebo spíchneme párátky
4. Na rozpáleném sádle roládky ze všech stran opečeme, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přilijeme rajský protlak, promícháme a krátce povaříme
5. Maso podlijeme vínem i vývarem, pod pokličkou dusíme doměkka (asi 15 minut), nakonec omáčku dochutíme solí, majoránkou a pepřem.
Podáváme s dušenou rýží.