REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí roládky plněné vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plátky pokladené mletým vepřovým masem, stočené do roládek, upečené doměkka s cibulí a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
400 gtelecí kýty
250 gvepřového mletého masa
3 lžícerajského protlaku
2 lžícesádla
1 lžícenasekané kudrnky
200 mlbílého vína
200 mlvývaru
2 ksstředně velké cibule
2 ksšalotky
1 ksvejce
1 kssnítky tymiánu
1 kssnítky šalvěje
špetka sušené majoránky
špetka mletého pepře
sůl

Postup:

1. Očištěnou telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na 8 stejně velkých plátků, po obou stranách je zlehka naklepeme, osolíme a rozložíme na pracovní desku
2. Mleté vepřové maso smícháme s nadrobno nasekanou kudrnkou, tymiánem, šalvějí, oloupanou, na jemno nakrájenou šalotkou, přidáme rozklepnuté vejce, špetku mletého pepře, sůl a důkladně vše promícháme
3. Připravenou směsí potřeme plátky masa, opatrně stočíme do závitků, převážeme nití nebo spíchneme párátky
4. Na rozpáleném sádle roládky ze všech stran opečeme, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přilijeme rajský protlak, promícháme a krátce povaříme
5. Maso podlijeme vínem i vývarem, pod pokličkou dusíme doměkka (asi 15 minut), nakonec omáčku dochutíme solí, majoránkou a pepřem.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy