Orestovaná zatočená kýta nebo plec, plněná vejci a okurkou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
500 g | telecího masa bez kosti (plec, kýta) |
40 g | másla |
2 ks | vajec (uvařená natvrdo) |
1 ks | malé sterilované okurky |
5 lžic | kysané smetany (mléka) |
2 lžíce | oleje |
mletá sladká paprika | |
kousek cibule | |
sůl |
Postup:
1. Telecí maso rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, posypeme mletou paprikou a poklademe vejci pokrájenými na kostičky a okurkou pokrájenou na tenká kolečka
2. Maso pevně stočíme, ovážeme režnou nití a orestujeme po všech stranách na rozehřátém oleji
3. K masu přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Při dušení maso poléváme šťávou, a podle potřeby podléváme horkou vodou
5. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme rozšlehanou smetanu (mlékem) a cca 10 minut povaříme
6. Před podáváním ruládu zbavíme nitě a naporcujeme ji na silnější plátky.
– Příloha: Vařené makaróny.