REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí ragú s hráškem a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmarýnem a tymiánem kořeněné telecí kousky podlévané červeným vínem a vývarem. Pokrm doplňují žampiony a hrášek.


Ingredience:
200 gsterilovaného hrášku
200 gmalých žampionů
300 mlvývaru
100 mlsuchého červeného vína
2 lžícerajčatového pyré
2 lžícemásla
2 lžíce oleje
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysušeného rozmarýnu
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 ksmrkve
pepř
sůl
300 gtelecí kýty

Postup:

1. Maso odblaníme a pokrájíme na kostky 2×2 cm
2. Přidáme tymián, rozmarýn, opepříme, osolíme a zakápneme 1 lžící oleje
3. Promícháme a necháme přes noc v lednici
4. Do pánve dáme rozpálit 1 lžíci sádla a 1 lžíci másla
5. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zhnědnout
6. Pak přidáme maso, které obalíme v mouce a ze všech stran opékáme cca 10 minut
7. Pak přidáme pokrájenou mrkev, nasekaný česnek rajčatové pyré, cukr a chvilku zarestujeme
8. Nalijeme víno a necháme cca 10 minut odpařit
9. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka – délka dušení závisí na mase; během dušení podle potřeby podléváme vývarem
10. Do druhé pánve si dáme lžíci másla a oleje, přidáme na plátky pokrájené žampiony (nesolíme) a restujeme cca 10 minut
11. Pak je přidáme společně s hráškem k hotovému masu a podle chuti případně dosolíme.

Doporučení:

Podáme s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy