REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí roláda s pomeranči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso potřené směsí bylinek a česneku, stočené do rolády, opečené, zabalené do alobalu, upečené doměkka, podávané polité šťávou spolu s pomeranči a pečenými bramborami.


Ingredience:
1000 gtelecí kýty
100 gmásla
200 mlvývaru
2 lžícehladké mouky
2 lžícedijonské hořčice
2 lžíceoleje
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceotrhaného tymiánu
2 ksstroužků česneku
2 kspomerančů
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou telecí kýtu podélně rozřízneme a zlehka naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme
2. Oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno promícháme s bylinkami, připravenou směsí potřeme plát masa, stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, přendáme do alobalu s rozloženými plátky másla a dobře zabalíme
4. Dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi 30 minut, pak maso rozbalíme, ještě cca 10 minut dopékáme dozlatova, potom vyndáme, zbavíme provázku a uchováme v teple
5. Pak výpek vyrestujeme na tuk, přidáme hořčici, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme vývarem, přivedeme k varu a krátce povaříme
6. Šťávu přecedíme, vložíme do ní dílky z oloupaných pomerančů, podle potřeby dochutíme solí i pepřem a krátce prohřejeme.
7. Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou s pomeranči a podáváme s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy