REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí roláda s pomeranči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso potřené směsí bylinek a česneku, stočené do rolády, opečené, zabalené do alobalu, upečené doměkka, podávané polité šťávou spolu s pomeranči a pečenými bramborami.


Ingredience:
1000 gtelecí kýty
100 gmásla
200 mlvývaru
2 lžícehladké mouky
2 lžícedijonské hořčice
2 lžíceoleje
2 lžícenasekané petrželky
1 lžíceotrhaného tymiánu
2 ksstroužků česneku
2 kspomerančů
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou telecí kýtu podélně rozřízneme a zlehka naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme
2. Oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno promícháme s bylinkami, připravenou směsí potřeme plát masa, stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, přendáme do alobalu s rozloženými plátky másla a dobře zabalíme
4. Dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi 30 minut, pak maso rozbalíme, ještě cca 10 minut dopékáme dozlatova, potom vyndáme, zbavíme provázku a uchováme v teple
5. Pak výpek vyrestujeme na tuk, přidáme hořčici, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme vývarem, přivedeme k varu a krátce povaříme
6. Šťávu přecedíme, vložíme do ní dílky z oloupaných pomerančů, podle potřeby dochutíme solí i pepřem a krátce prohřejeme.
7. Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou s pomeranči a podáváme s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy