REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí plec s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso pečené v alobalu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gtelecí plece bez kostí
500 ghrášku
50 gmásla
2 lžícesmetany ke šlehání
1 ksžloutku
1/2 kshlávkového salátu
špetka cukru
mletý pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Telecí plece osolíme, potřeme rozehřátým máslem, zabalíme do alobalu a pečeme v mírně vyhřáté troubě
2. Asi za 50 minut alobal odstraníme, do kastrolku přidáme 3 lžíce vody a pečeme dalších 15 minut doměkka
3. Hrášek podusíme pod pokličkou s hlávkovým salátem, máslem, cukrem a jedním decilitrem vody
4. Z měkkého hrášku vyndáme hlávkový salát, hrášek zahustíme rozšlehaným žloutkem ve smetaně, sundáme z plotýnky, osolíme, opepříme a podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Vařené nebo pečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy