Osolená telecí pečeně nejdříve orestovaná na másle, poté upečená v troubě do měkka spolu s nastrouhaným kedlubnem, mrkví a petrželí, šťáva z pečení zahuštěná hladkou moukou a dochucená nasekanou petrželkou a solí.
Ingredience:
600 g | telecí pečeně |
150 g | sterilizovaného hrášku |
60 g | másla |
1 ks | menší petržele |
1 ks | kedlubnu |
1 ks | mrkve |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | hladké mouky |
sůl |
Postup:
1. Telecí pečeni si omyjeme, osušíme a osolíme
2. Kedluben, mrkev a petržel oloupeme a nastrouháme na nudličky, sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat
3. Pak si v pekáči rozehřejeme máslo, vložíme telecí pečeni, kterou opečeme ze všech stran, poté podlijeme trochou vody, pekáček přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a zvolna pečeme doměkka, během pečení obracíme a dle potřeby podléváme
4. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu nastrouhanou zeleninu a hrášek 5. Hotové pečené telecí maso vyjmeme z pekáčku, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme, přidáme nasekanou petrželku a dle chuti osolíme
6. Pak telecí pečeni rozdělíme na porce a podáváme přelité zahuštěnou šťávou se zeleninou.