REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí pečeně po zahradnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolená telecí pečeně nejdříve orestovaná na másle, poté upečená v troubě do měkka spolu s nastrouhaným kedlubnem, mrkví a petrželí, šťáva z pečení zahuštěná hladkou moukou a dochucená nasekanou petrželkou a solí.


Ingredience:
600 gtelecí pečeně
150 gsterilizovaného hrášku
60 gmásla
1 ksmenší petržele
1 kskedlubnu
1 ksmrkve
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícehladké mouky
sůl

Postup:

1. Telecí pečeni si omyjeme, osušíme a osolíme
2. Kedluben, mrkev a petržel oloupeme a nastrouháme na nudličky, sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat
3. Pak si v pekáči rozehřejeme máslo, vložíme telecí pečeni, kterou opečeme ze všech stran, poté podlijeme trochou vody, pekáček přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a zvolna pečeme doměkka, během pečení obracíme a dle potřeby podléváme
4. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu nastrouhanou zeleninu a hrášek 5. Hotové pečené telecí maso vyjmeme z pekáčku, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme, přidáme nasekanou petrželku a dle chuti osolíme
6. Pak telecí pečeni rozdělíme na porce a podáváme přelité zahuštěnou šťávou se zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy