REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí pečeně na karamelové šalotce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí pečeně prošpikovaná tenkými špalíčky mrkve, pečená v troubě spolu s mrkví, cibulí, šalotkou, vínem i dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gtelecí pečeně
200 gmladých šalotek
50 gmásla
2 kscibule
2 ksmenší mrkve
1 lžícehladké mouky
1 lžičkacukru
150 mlvývaru
120 mlbílého vína
svazek bylinek (petrželka,šalvěj,tymián,rozmarýn)
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou telecí pečeni opláchneme, osušíme, prošpikujeme části očištěné, na tenké špalíčky nakrájené mrkve, ze všech stran maso osolíme a opepříme 2. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, zbylou mrkev na kolečka a v kastrole na části rozehřátého másla zprudka ze všech stran připravené maso opečeme spolu s nakrájenou cibulí i mrkví, přidáme svazek bylinek, zalijeme vínem i vývarem, přiklopíme pokličkou a v troubě zvolna pečeme při 170 °C doměkka
3. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu oloupané šalotky, zalijeme vodou, přidáme cukr se zbytkem másla a necháme dusit tak dlouho, až se voda odpaří a šťáva zkaramelizuje
4. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zahustíme moukou, povaříme, bylinky vyndáme, plátky masa vrátíme zpět a už je prohřejeme.

Doporučení:

Maso servírujeme přelité omáčkou, obložené teplou karamelovou zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy