REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí pečeně se špenátovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí roláda plněná špenátovou směsí, pečená spolu se zeleninou doměkka.


Ingredience:
800 gtelecí pečeně
200 mlkuřecího vývaru
100 mlbílého vína
1 ksmrkve
1 kscibule
1 ksmenšího celeru
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
200 gšpenátu
200 gčesnekového salámu
150 gkabanosu
50 gsekaných piniových oříšků
1 ksvajec
1 kshousky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný špenát nakrájíme na kousky, česnekový salám i kabanos nakrájíme na drobné kostičky a housku rozdrobíme, přidáme vejce, na drobno nasekané piniové oříšky, vše promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
2. Plát očištěného masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme připravenou náplní, svineme, pevně provázkem svážeme a vložíme do pekáčku
3. Oloupaný celer nakrájíme na stejná tenká kolečka, očištěnou mrkev i oloupanou cibuli na drobné kostičky
4. Maso obložíme nakrájenou zeleninou, podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut), za občasného přelévání výpekem a podlévání bílým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy