Telecí medailonky plněné kouskem sýra, pokladené plátkem sýra a lístky šalvěje, v troubě zapečené, servírované s brusinkovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | telecí panenky |
200 g | sýra reblochon |
100 ml | červeného vína |
20 ml | žitné |
2 lžíce | brusinkového kompotu |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | medu |
1 ks | snítky šalvěje |
špetka chilli | |
sůl |
Postup:
1. Telecí panenku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na špalíčky (zhruba 12 kousků), každý špalíček uprostřed opatrně nařízneme a do vzniklé kapsy vložíme kousek sýra
2. Okraje naplněných medailonků jenom lehce rukou přimáčkneme, pak je svrchu ještě osolíme a v pánvi na rozehřátém oleji postupně po obou stranách opečeme
3. Opečené medailonky přendáme do pekáčku, na každý kousek masa položíme plátek sýra a lístek šalvěje a zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 7 minut
4. Na pánev do zbylé šťávy, ve které jsme opékali maso, přidáme brusinkový kompot, červené víno, žitnou, špetku chilli a med, vše dobře promícháme a ještě krátce povaříme
5. Zapečené medailonky podáváme s teplou brusinkovou omáčkou a vařenými bramborami.