REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky s fíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené řízky plněné ricottovou náplní, obalené plátky bůčku a spolu s fíky upečené v troubě.


Ingredience:
4 kstelecích řízků
4 ksplátků uzeného bůčku
4 ksfíků
2 lžícemásla
cukr
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2 lžičkyhladké mouky
2 lžičkymedu
1 lžícemásla
100 gsýra ricotta
6 kssnítek tymiánu
2 ksžloutků
1 ksšalotky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou šalotku nakrájíme na drobno a v pánvi na rozehřátém másle ji zesklovatíme, potom promícháme s lístky tymiánu, ricottou, žloutky, medem, hladkou moukou, solí a pepřem
2. Telecí řízky očistíme, omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme a polovinu každého potřeme ricottovou náplní, druhou půlkou zakryjeme, dobře přimáčkneme, pak každý řízek obalíme plátkem uzeného bůčku a sepneme párátkem
3. V pánvi na rozehřátém másle řízky opečeme, přidáme rozpůlené fíky, osolíme, opepříme, poprášíme cukrem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C (horkovzdušné 160 °C) asi 8 minut.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy