REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí játra po berlínsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená telecí játra servírovaná spolu s orestovanou cibulí a jablíčky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky telecích jater
2 ksjablek
1 ksvětší cibule
20 gmásla (tuku)
2 lžíceoleje
mletý pepř
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Telecí játra odblaníme, na okrajích nařízneme mělkými zářezy, jemně naklepeme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Vložíme je na rozehřátý olej, opečeme po obou stranách tak, aby byla uvnitř růžová (nikoliv však krvavá), vyndáme je a uložíme na teplé místo
3. Jablka oloupeme, vyndáme jádřince, nakrájíme na mezikruží a podusíme po obou stranách na rozpáleném másle (tuku)
4. Na tuku od opékání jater podusíme na tenké plátky nakrájenou cibuli
5. Játra osolíme, urovnáme na talíř, obložíme cibulí a jablky.

Doporučení:

– Příloha: Šťouchané brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy