V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.
Ingredience:
500-600 g | brambor uvařených ve slupce, oloupaných a nakrájených na plátky |
100 g | tyrolského špeku (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) |
3-4 ks | vejce |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek
2. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a dále opékáme dozlatova
3. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování pak položíme na brambory.
Pro začátečníky recept na sázená vejce: Sázená vejce.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….