REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyrolské gröstle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.


Ingredience:
500-600 gbrambor uvařených ve slupce, oloupaných a nakrájených na plátky
100 gtyrolského špeku (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená)
3-4 ksvejce
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek
2. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a dále opékáme dozlatova
3. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování pak položíme na brambory.

Doporučení:

Pro začátečníky recept na sázená vejce: Sázená vejce.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy