REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švábské kořeněné maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept z německé kuchyně. Maso můžeme použít vepřové i hovězí. Jde o nudličky masa podušené va vývaru spolu s dalšími surovinami, jaok sardelovou pastou, octem, kapary, kyselou okurkou …


Ingredience:
500 gvepřové kýty
10 kskaparů
2 kskyselé okurky
1 kscibule
1 ksbobkový list
2 dlzakysané smetany
2 dlvývaru
2 lžícepetrželky
1 lžíceocta
1/2 lžičkysardelové pasty
citronová šťáva
majoránka
tymián
cukr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky
2. V prostorné pánvi na oleji osmahneme cibuli a zakápneme octem
3. Přidáme maso, nakrájené okurky, kapary, sardelovou pastu, okořeníme solí, pepřem, tymiánem, majoránkou, bobkovým listem, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka
4. Měkké maso lehce zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme smetanou a krátce povaříme
5. Hotovou směs dochutíme citronovou šťávou, cukrem, případně dochutíme pepřem solí.

Doporučení:

Podáváme například se špeclemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy