REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarská pomazánka z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařená pikantní zeleninová pomazánka vhodná na topinky nebo jako náplň do pizzy.


Ingredience:
2 ksstředně velké cukety
2 ksstředně velké cibule
2 lžícesádla
1-2 lžíceworcesterská omáčka
1-2 lžícesójová omáčka
1-2 dlkečupu
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané cukety rozpůlíme, vyjmeme semeníky a dužinu nastrouháme
2. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané cukety, dle vlastní chuti ostatní přísady a za občasného míchání podusíme 30 až 40 minut
3. Horkou pomazánku dáme do zavařovacích skleniček, důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Pro pikantnější chuť můžeme do pomazánky přidat 1-2 chilli papričky, pro barvu pak i 1-2 mrkve. Kdo má rád jemné pomazánky, bez kousků, horkou pomazánku rozmixuje pomocí tyčového mixéru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy