Pomazánka ze špenátu, cibule, česneku a smetany, dochucená solí a tymiánem.
Ingredience:
250 g | čerstvého sýra (lučiny, gervais apod.) |
1 šálek | smetany ke šlehání |
1 šálek | spařeného čerstvého špenátu |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | snítky tymiánu |
sůl |
Postup:
1. Špenát zbavíme stonků, spaříme v horké vodě, vymačkáme a nasekáme na drobno
2. Smetanu ušleháme do polotuha a smícháme s krémovým sýrem
3. Pak vmícháme nasekaný špenát, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli, dochutíme solí a na drobno nasekaným tymiánem
4. Podáváme s čerstvým pečivem, krekry nebo zeleninou.