V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.
Ingredience:
Počet porcí: 2 | |
6 ks | filetů pstruha |
3 ks | nakládané okurky |
1 ks | šalotka |
1/2 ks | citronu |
1 hrst | čerstvého kopru |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | lněného oleje |
čerstvě mletý pepř | |
sůl | |
světlé pečivo k servírování |
Postup:
- Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
- Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
- Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
- Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
- Podávejte s opečeným světlým pečivem.
Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.
Recept k článku: Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě
Poznámka:Text i foto: www.akademiekvality.cz