Na olivovém oleji krátce podušené kostky oloupané cukety smíchané s kostičkami ředkviček, tatarák dochucený šťávou z citrónu, solí a pepřem, dále olivovým olejem nasekanými kapary a bylinkami.
Ingredience:
200 g | bio ředkviček |
100 g | bio cukety |
1 ks | citron |
olivový olej | |
kapary | |
pepř | |
sůl | |
bylinky na ozdobení | |
opečené topinky toustového chleba k podávání |
Postup:
- Nejprve oloupeme cuketu a rozkrájíme ji na malé kostičky, které podusíme do měkka a necháme vychladnout. Pozor jen, aby si udržely tvar a zcela se nerozpadly.
- Čerstvé ředkvičky nakrájíme také na malé kostičky a smícháme s cuketou. Směs dochutíme šťávou z citrónu, solí a pepřem.
- Zakápneme olivovým olejem a přidáme nasekané kapary a bylinky (může být pažitka, petržel i bazalka).
- Vychladíme v lednici a následně podáváme s opečenými topinkami.
Recept k článku: Netradiční recepty ze zeleniny