Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Tento recept je příkladem, jak na to. Pochází z e-booku z webu: ProVeg Česko
Ingredience:
4 ks | větší mrkve |
2 lžíce | rýžového octa |
2 lžíce | řepkového oleje |
2 lžíce | nori vloček |
1 lžíce | uzené soli |
1 lžička | agáve sirupu |
uzená sůl na dochucení | |
kopr k podávání |
Postup:
- Mrkev nakrájíme pomoci škrabky na brambory na dlouhé proužky a poté ji vložíme na 3 minuty do vroucí vody.
- Ocet, nori vločky, uzenou sůl a agáve sirup dáme do velké uzavíratelné nádoby a dobře promícháme. Přidáme vlažné proužky mrkve a necháme přes noc nebo ideálně i 2-3 dny odležet v lednici.
- Olej smícháme s trochou uzené soli a pak touto směsí obalíme mrkvového lososa. Podáváme s koprem.
Chcete se stravovat udržitelně a bez živočišných produktů? Milujete ryby a mořské plody a nechcete se jich vzdát? Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Německá šéfkuchařka Theofano Vetouli připravila 10 lahodných pokrmů, které jsou udržitelnou alternativou tradičních rybích jídel. Další dva recepty přidala Jana Hajrová z ProVeg Česko. Od veganského sushi, lososa z mrkve, tuňáka z jackfruitu až po filé z hlívy královské či celerové rybí prsty. E-book zdarma stáhnete na webu ProVeg Česko.
Recept k článku: Vegansky s nádechem moře