V sýrovo-bramborovém těstíčku obalené plátky šunky nebo krkovice či moravského uzeného, usmažené dozlatova.
Ingredience:
8 ks | silnějších plátků šunky nebo krkovice či moravského uzeného |
2 ks | cibule |
2 ks | vejce |
500 g | větších brambor |
200 g | hladké mouky |
200 g | tvrdého sýra (cihla) |
černý pepř | |
voda | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Oškrábané brambory uvaříme doměkka, okapané je nakrájíme na kostičky
2. Cibuli a kopr nakrájíme na jemno a přisypeme k bramborám, vše rozšleháme na kaši
3. Přidáme strouhaný sýr, vejce, osolíme, opepříme a zahustíme moukou, vypracujeme vláčné těsto
4. V připraveném těstíčku obalujeme silnější plátky šunky, nebo krkovice či moravského uzeného a usmažíme je na oleji dozlatova.
Podáváme se zeleninovým salátem. Stejným způsobem můžeme obalovat párky nebo sekanou.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek