Nakrájený ementál, šunka, jablka a vařená vejce na malé kostičky, vše promíchané s majonézou a smetanou.
Ingredience:
200 g | ementálu |
200 g | šunky |
100 g | majonézy |
4 ks | menší jablka |
2 ks | vejce |
4 lžíce | smetany |
2 lžíce | citrónové šťávy |
sůl |
Postup:
1. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout a oloupeme
2. Oloupaná jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky a zakápneme citrónovou šťávou, aby nám nezčernaly
3. Šunkový salám, sýr a vejce nakrájíme také na kostičky a promícháme s jablky 4. Poté si smícháme majonézu se smetanou, osolíme a nalijeme do salátu a důkladně všechny suroviny promícháme
5. Hotový salát dáme na několik hodin vychladit.