Salát z ementálu, nivy, šunkového salámu a papriky, pokladený na listy salátu, posypaný pažitkou, přelitý ochucenou zálivkou.
Ingredience:
200 g | ementálu |
100 g | nivy |
100 g | šunkového salámu |
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | pomeranče |
1 ks | červené papriky |
nasekaná pažitka | |
Na zálivku: | |
1 lžička | citronové šťávy |
1 lžička | moučkového cukru |
2 lžíce | majonézy |
1 lžíce | bílého jogurtu |
čerstvě drcený pepř |
Postup:
1. Ementál i nivu nakrájíme na kostičky a dáme do mísy
2. Přidáme na menší kousky nakrájený šunkový salám, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a dílky pomeranče zbavené bílé blanky, vše dobře promícháme a dáme do ledničky vychladit
3. Mezitím si připravíme zálivku; majonézu promícháme s bílým jogurtem, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a dochutíme čerstvě nadrceným pepřem
4. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme, necháme okapat, pak listy salátu dáme do misek, rozdělíme na ně připravený salát, posypeme na drobno nasekanou pažitkou a přelijeme připravenou zálivkou.