REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový salát s pomerančem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z ementálu, nivy, šunkového salámu a papriky, pokladený na listy salátu, posypaný pažitkou, přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
200 gementálu
100 gnivy
100 gšunkového salámu
1 kshlávkového salátu
1 kspomeranče
1 ksčervené papriky
nasekaná pažitka
Na zálivku:
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkamoučkového cukru
2 lžícemajonézy
1 lžícebílého jogurtu
čerstvě drcený pepř

Postup:

1. Ementál i nivu nakrájíme na kostičky a dáme do mísy
2. Přidáme na menší kousky nakrájený šunkový salám, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a dílky pomeranče zbavené bílé blanky, vše dobře promícháme a dáme do ledničky vychladit
3. Mezitím si připravíme zálivku; majonézu promícháme s bílým jogurtem, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a dochutíme čerstvě nadrceným pepřem
4. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme, necháme okapat, pak listy salátu dáme do misek, rozdělíme na ně připravený salát, posypeme na drobno nasekanou pažitkou a přelijeme připravenou zálivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy