REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový salát s hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nakrájeného ementálu, plísňového sýra, salátu, zelených a modrých hroznů, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
250 gementálu
150 gzelených hroznů
150 gmodrých hroznů
100 gplísňového sýra
1 kshlávky salátu
Na zálivku:
3 lžíceoleje
2 lžíceocta
šťáva z 1 pomeranče
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Hlávkový salát očistíme a natrháme na jemné kousky
2. Hrozny omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádra
3. Ementál nakrájíme na kostičky a plísňový sýr rozdrobíme
4. Na zálivku smícháme šťávu z pomeranče s octem, solí, bílým pepřem a olejem
5. Všechny salátové přísady dáme do mísy, přelijeme připravenou zálivkou, zlehka promícháme a necháme chvilku v chladu odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy