Salát z nakrájeného ementálu, plísňového sýra, salátu, zelených a modrých hroznů, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.
Ingredience:
250 g | ementálu |
150 g | zelených hroznů |
150 g | modrých hroznů |
100 g | plísňového sýra |
1 ks | hlávky salátu |
Na zálivku: | |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa |
šťáva z 1 pomeranče | |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hlávkový salát očistíme a natrháme na jemné kousky
2. Hrozny omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádra
3. Ementál nakrájíme na kostičky a plísňový sýr rozdrobíme
4. Na zálivku smícháme šťávu z pomeranče s octem, solí, bílým pepřem a olejem
5. Všechny salátové přísady dáme do mísy, přelijeme připravenou zálivkou, zlehka promícháme a necháme chvilku v chladu odležet.