REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance připravené z mléka, hladké mouky, nastrouhaného tvrdého sýra, droždí, vejce a špetky soli.


Ingredience:
350 mlmléka
200 ghladké mouky
80 gnastrouhaného tvrdého sýra
15 gdroždí
1 ksvejce
olej
sůl

Postup:

1. Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, pak přidáme vejce, sůl a za neustálého míchání vsypáváme hladkou mouku, dokud nám nevznikne řidší těstíčko
2. Potom nádobu s těstem postavíme na teplé místo, aby nám vykynulo
3. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr a opět necháme chvilku na teple vykynout
4. Poté si pánev na lívance vytřeme olejem, rozehřejeme a opékáme lívance z obou stran dozlatova 5. Sýrové lívance podáváme jako přílohu k dušené zelenině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy