Ochucená opražená strouhanka vhodná jako posyp těstovin přelitých různými omáčkami.
Ingredience:
2 ks | plátky toustů |
20 ks | velkých listů šalvěje |
20 g | strouhaného parmezánu |
kůra z dobře očištěného nebo chemicky neošetřeného citronu | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Šalvějové lístky a na kostky nakrájený toust dáme do sekací nádoby tyčového mixéru nebo robotu, usekáme na jemno (mixujeme 30 sekund až 1 minutu)
2. Na pánvi rozehřejeme 8 lžic olivového oleje a opražíme na něm strouhanku rozsekanou se šalvějí, jakmile směs zezlátne, sundáme ji ze zdroje tepla, přesypte do misky a smícháme se lžičkou soli, parmezánem a lžičkou strouhané citronové kůry
3. Touto ochucenou strouhankou hojně sypeme různé těstoviny přelité především teplými omáčkami.