REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šalvějová strouhanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená opražená strouhanka vhodná jako posyp těstovin přelitých různými omáčkami.


Ingredience:
2 ksplátky toustů
20 ksvelkých listů šalvěje
20 gstrouhaného parmezánu
kůra z dobře očištěného nebo chemicky neošetřeného citronu
olivový olej
sůl

Postup:

1. Šalvějové lístky a na kostky nakrájený toust dáme do sekací nádoby tyčového mixéru nebo robotu, usekáme na jemno (mixujeme 30 sekund až 1 minutu)
2. Na pánvi rozehřejeme 8 lžic olivového oleje a opražíme na něm strouhanku rozsekanou se šalvějí, jakmile směs zezlátne, sundáme ji ze zdroje tepla, přesypte do misky a smícháme se lžičkou soli, parmezánem a lžičkou strouhané citronové kůry
3. Touto ochucenou strouhankou hojně sypeme různé těstoviny přelité především teplými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy