REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jíška zalitá vývarem a žloutkem rozmíchaným ve smetaně, polévka dochucená strouhaným sýrem a sekanou petrželkou, servírovaná se žemlovými krutony.


Ingredience:
1,25 lvývaru z kostí
1/8 lsmetany
80 gstrouhaného sýra
50 ghladké mouky
50 gmásla
1 ksžloutku
1/2 kscibule
petrželka
sůl
Na krutony:
1 ksžemle (rohlíku)
20 gmásla

Postup:

1. Na másle osmahneme jemně usekanou cibuli, zaprášíme ji moukou a umícháme světlou jíšku
2. Jíšku zředíme trochou vývaru, našleháme, dolijeme zbytek vývaru a chvíli vše povaříme
3. Žloutek rozmícháme ve smetaně, přidáme do polévky, tu ale dále nevaříme, jen mírně prohřejeme
4. Do talířů nasypeme strouhaný sýr, sekanou petrželku a na kostičky nakrájenou, na másle osmahnutou žemli, nalijeme polévku a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy