REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční husí kaldoun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z husích drůbků a kořenové zeleniny, zjemněná smetanou.


Ingredience:
1/2 kghusích drůbků
100 mlsmetany
1 lžičkamletého bílého pepře
1/2 lžičkymuškátového oříšku
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
2 ksmrkví
1 kspetržele
1 kscibule
1/2 ksceleru
voda
sůl

Postup:

1. Husí drůbky dobře očistíme, opláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přivedeme k varu, krátce povaříme a z vývaru odstraníme tmavou pěnu, pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka, necháme mírně probublávat asi 3 hodiny
2. V kastrolu na rozehřátém másle zlehka osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozmícháme a 20 minut povaříme
3. Pak přidáme na menší kousky nakrájenou uvařenou zeleninu a drůbky pokrájené na kousky
4. Nakonec přilijeme smetanu, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, mletým bílým pepřem a necháme ještě krátce povařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy