REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková z králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaný a slaninou prošpikovaný králík, marinovaný v zeleninové marinádě, podušený doměkka, servírovaný se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1,5 kgkrálíka
150-180 gkořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer)
100 ganglické slaniny
2 dclsmetany ke šlehání
1 ksvelklé cibule
citronová šťáva
hladká mouka
bobkový list
nové koření
ocet
pepř
sůl
brusinky a šlehačka na ozdobu

Postup:

1. Králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme 2. Kořenovou zeleninu nastrouháme, dáme do 0,5 l vody a svaříme s novým kořením, bobkovým listem, přidáme 2 lžíce octa, vychladlou marinádou přelijeme naporcované maso a necháme alespoň 8 hodin odležet
3. Druhý den na másle osmažíme cibuli a vložíme k ní porce králíka, maso opečeme z obou stran, přilijeme zeleninu, dolijeme vodu a necháme dusit, až králík změkne
4. Měkké maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, případně propasírujeme, v trošce vlažné vody rozmícháme hladkou mouku, omáčku zavaříme, na zjemnění přidáme smetanu a ještě krátce povaříme
5. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, vrátíme zpět maso a krátce vše prohřejeme, podáváme s knedlíkem a jednotlivé porce ozdobíme kopečkem šlehačky a lžičkou brusinek.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy