REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková z králíka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované porce králíka podušené doměkka v marinádě spolu se zeleninou a kořením, podávané přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1500 mlvody + na podlití
250 mlsmetany
2 lžíceocta
2 lžíceoleje
500 gkořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
100 ganglické slaniny
6 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
1 kscibule
1 kskrálíka
šťáva z 1 citronu
cukr podle potřeby
mletý černý pepř
sůl
Na jíšku:
50 ghladké mouky
50 gmásla

Postup:

1. Očištěného králíka opláchneme, osušíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme
2. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, přilijeme vodu s octem, vhodíme všechno koření, necháme přejít varem a po vychladnutí vložíme do nálevu porce králíka a necháme 1 den odležet v chladničce
3. Druhý den maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji, zalijeme marinádou se zeleninou i kořením, přiklopíme a dusíme doměkka podle potřeby za občasného podlévání vodou
4. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou z krátce orestovaného másla s moukou, vše 15 minut povaříme, pak ji propasírujeme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem i solí
5. Nakonec přilijeme smetanu, krátce provaříme, vložíme zpět porce masa a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy