REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy z plátků svíčkové, cibule, paprik a jablek, potřené směsí oleje smíchaného s whisky, na roštu grilu opečené.


Ingredience:
600 g hovězí svíčkové
2 kszelených paprik
1 kscibule
1 ksjablka
Na potírání:
2 lžíceoleje
1 lžícewhisky
špetka mletého pepře
špetka zázvoru
špetka soli

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 1,5 cm silné plátky
2. Oloupanou cibuli rozkrájíme na osminky, oloupané jablko rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a čtvrtky ještě jednou rozpůlíme, papriky rozpůlíme, zbavíme vnitřních žeber i semínek, omyjeme a ještě jednou rozpůlíme
3. Pak plátky masa střídavě napichujeme s cibulí, jablkem a složenými paprikovými čtvrtkami na 4 grilovací jehly, potřeme olejem smíchaným s whisky, špetkou pepře, soli a zázvorem
4. Potom grilujeme nad středním žárem dřevěného uhlí za častého otáčení a při opakovaném potírání směsí oleje s whisky asi 8-10 minut, na elektrickém grilu grilujeme jehly na otočné desce již předehřátého grilu také asi 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s bílým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy