Špízy z plátků svíčkové, cibule, paprik a jablek, potřené směsí oleje smíchaného s whisky, na roštu grilu opečené.
Ingredience:
600 g | hovězí svíčkové |
2 ks | zelených paprik |
1 ks | cibule |
1 ks | jablka |
Na potírání: | |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | whisky |
špetka mletého pepře | |
špetka zázvoru | |
špetka soli |
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 1,5 cm silné plátky
2. Oloupanou cibuli rozkrájíme na osminky, oloupané jablko rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a čtvrtky ještě jednou rozpůlíme, papriky rozpůlíme, zbavíme vnitřních žeber i semínek, omyjeme a ještě jednou rozpůlíme
3. Pak plátky masa střídavě napichujeme s cibulí, jablkem a složenými paprikovými čtvrtkami na 4 grilovací jehly, potřeme olejem smíchaným s whisky, špetkou pepře, soli a zázvorem
4. Potom grilujeme nad středním žárem dřevěného uhlí za častého otáčení a při opakovaném potírání směsí oleje s whisky asi 8-10 minut, na elektrickém grilu grilujeme jehly na otočné desce již předehřátého grilu také asi 10 minut.
Podáváme s bílým chlebem.